De voorbereiding

Als je weet wat je kan verwachten van een fotoshoot met je huisdier en alle info hebt gekregen ivm prijzen van fotoproducten, dan vul je het boekingsformulier in op onze site. Zo krijgen we wat meer achtergrondinformatie over je huisdier en zijn/haar persoonlijkheid. Heb je nog vragen over de tarieven, aarzel dan niet om ons te contacteren voor meer uitleg.

Na ontvangst van het formulier contacteren we je via mail of telefonisch om een datum vast te leggen en te bespreken of je foto’s in de studio of op locatie wenst en wat je verwacht te doen met de foto’s. Je bent ook welkom in onze fotostudio om de afspraak te regelen en te bekijken wat mogelijk is. Het kan handig zijn dat je thuis al eens wat foto’s neemt van het interieur of van een muur waar je iets wil hangen, dan kunnen wij die foto’s gebruiken om tijdens de viewingsessie een idee te geven van hoe de foto in je interieur past. Als je zelf foto’s maakt, kleef dan een A4 of A3 vel tegen de muur als referentie, zodat wij de foto’s in het juiste formaat kunnen schalen en in onze app aan jou kunnen presenteren.

a perfect day for a photoshoot

Hebben we samen een dag afgesproken, dan is je reservatie bevestigd van zodra we de betaling van de fotoshoot ontvangen hebben. De fotoshoot in studio kan je annuleren of verplaatsen naar een andere datum zonder kosten als je minstens één week voor de fotoshoot dit laat weten. Binnen de 7 dagen voor de fotoshoot een boeking annuleren betekent dat we 50% van de boekingskosten moeten aanrekenen omdat het moeilijk wordt om de vrijgekomen dag nog een andere klant in te plannen. Bij annulering 24u voor de dag van de fotoshoot, wordt de fotosessie volledig aangerekend.

Uitzondering: hondenfotografie op locatie waarbij het weer bepaalt of de fotoshoot kan doorgaan of niet. Bij slecht weer (regen, zwaar bewolkt, te warm) wordt de fotosessie zonder kosten verplaatst naar een nieuwe datum.

Hou er rekening mee dat we maar een beperkt aantal fotosessies per week kunnen inplannen gezien de tijd die we per klant besteden aan de fotoshoot, viewing sessie, beeldbewerking en afwerken van fotoproducten. Een fotoshoot in het weekend zeker tijdig boeken!

voorbereiding fotoshoot met huisdier

Locatie

Kies je voor hondenfotografie op locatie, dan zijn we afhankelijk van het weer. Buitenopnamen zijn het mooist de laatste drie uur voor zonsondergang. Dan heb je het mooie zachte en warme licht. Op de middag fotograferen we liever niet, dan heb je hard licht. Zou het de dag van de afspraak geen ideaal weer zijn, bijvoorbeeld regen of zelfs te warm voor een hond, dan leggen we een nieuwe datum vast. Hoe beter het weer is, hoe beter de foto’s.

Je kan zelf een buitenlocatie voorstellen ofwel zorgen wij voor een plek in onze regio. Pretty Pets fotografeert in heel België en ook in het grensgebied van Nederland. Voor verplaatsingen verder dan 20 km van onze fotostudio worden verplaatsingsonkosten aangerekend. Als we op een buitenlocatie gaan fotograferen, neem dan zeker zelf ook de lievelingssnoepjes en speeltjes van je hond mee zodat je viervoeter er zin in blijft hebben. Fotograferen in steden is ook mogelijk, maar we moeten dan een locatie zoeken rekening houdend met de achtergrond en mogelijke afleiding (lawaai, mensen,…).

Wil je bij jou thuis foto’s laten nemen, dan kan dit als je hond zeer sociaal is en geen probleem heeft met vreemden in huis  (territoriumdrang). Als je een fotosessie bij je thuis boekt, zorg er dan voor dat de plek waar je foto’s wil laten nemen (vaak de leefruimte, slaapkamer) mooi opgeruimd is zodat dit tijdens de fotoshoot niet moet gebeuren. Belangrijk is dat er voldoende daglicht binnen valt om mooie natuurlijke sfeerbeelden te maken, daarom fotograaf ik doorgaans in de buurt van ramen. Het kan zijn dat we wat moeten zoeken naar een ideale plek qua licht en dat er wat verhuisd moet worden, maar alles komt terug netjes op zijn plaats te staan.

Huisdier samen met baasje

Heb je een fotoshoot met je hond geboekt in onze studio, dan is het misschien geen slecht idee om voor de fotoshoot met je hond naar het hondentrimsalon te gaan. Zeker bij hondenfotografie in studio er ook op letten dat de nagels van je hond niet te lang zijn. Enkele dagen voor de fotoshoot de nagels verzorgen is zeker aan te raden. Als je een ras hebt dat speciale vachtverzorging nodig heeft, hou er dan rekening mee dat voor de fotosessie de vacht niet te kort staat. Het kan dus zijn dat je enige tijd voor de fotosessie je hond een knipbeurt geeft zodat de pels terug wat kan groeien tot de ideale lengte. Beslis zelf of dit nodig is of niet, het hangt sterk af van het hondenras. We houden van honden die er natuurlijk uitzien, maar een vacht zonder klitten is toch aan te raden.

Als je je hond voordien zelf een bad zou geven, borstel dan zeker je hond goed uit net voor de fotoshoot gezien haren na een bad sneller uitvallen.

Belangrijk bij hondenfotografie zijn de ogen, dus het zou jammer zijn dat we ze niet zien doordat er te veel haar voor hangt. Zorg er ook voor dat de oogjes proper zijn, want we focussen op de ogen en elk detail is zichtbaar bij close-ups. Zelfde geldt voor de oren. Je moet hier natuurlijk niet extreem in gaan, bij elk dier is er wel iets te zien. Ik zorg er steeds voor dat kleine onzuiverheden geretoucheerd worden en alles er piekfijn uit ziet in het eindresultaat. Maar voorkomen bespaart natuurlijk al heel wat werk.

Oefenen

De meeste honden zijn nog nooit in een fotostudio geweest en de nieuwe omgeving kan wat intimiderend zijn voor sommige honden.

Het is geen slecht idee om je hond al gewoon te laten raken aan een fototoestel. Laat je hond thuis al eens snuffelen aan je eigen camera en gewoon raken aan het geluid er van. Je hoeft hiervoor niet echt foto’s van je huisdier te maken, gewoon de camera in de buurt houden en na het nemen van foto’s meteen je hond belonen zodat ze een positieve ervaring krijgen. Over papier laten lopen is een andere tip, gezien we werken met papieren achtergronden.

Maar maak je geen zorgen, we nemen alle tijd in de fotostudio om je huisdier eerst te laten acclimatiseren en er is voldoende tijd om te snuffelen en om positief te belonen. Wordt het even wat teveel voor je viervoeter, dan is het tijd voor een korte wandeling. Wij maken graag tijd om tot de beste resultaten te komen.