Fotoshoot samen met je hond

Kleding

Ga je zelf mee op de foto, draag dan eerder neutrale, donkere kleding met effen kleuren. Kies iets dat tijdloos is en niet na enkele jaren er verouderd uitziet als je de foto’s terug bekijkt. Heb je kleding met een patroon, zorg er voor dat het subtiel is. Hou ook rekening met het seizoen als we buiten fotograferen. Volle, natuurlijke kleuren zijn mooi in de zomer en herfst, blauw en grijs benadrukken de winter terwijl felle kleuren afsteken tegenover de sneeuw (als die er is). Pastelkleuren werken goed in de lente. Kleuren die goed samengaan met de kleur van je hond helpen natuurlijk. Belangrijk is dat niet alle aandacht naar jouw kleding gaat, maar wel naar je hond. Bruin, zwart en grijs zijn klassieke kleuren die altijd werken en die de nadruk op je huisdier houden. Je kan ook in laagjes werken (sjaal, …). Wit is meestal te vermijden omdat onze blik gaat naar het lichtste deel in de foto en als je wit draagt, dan ben jij dat. Kleding met opvallende patronenen of grote tekeningen of logo’s best vermijden.

Als je met meerdere personen op de foto gaat, zorg er dan voor dat niet iederen hetzelfde draagt. Er mag wel wat variatie zijn qua tinten, maar het moet natuurlijk wel bij elkaar passen. Kies geen stof die een magneet is voor hondenharen.

Hou ook rekening met je schoenen, zorg er voor dat je een paar mee neemt dat er netjes uitziet, want de kans is groot dat die ook op de foto zullen staan. Heb je een bril, geen probleem. Vooral in de studio letter we er op dat je geen ontgewenste reflecties in je bril krijgt.

Tip voor de dames: Vemijd diep uitgesneden topjes of zeer korte rokjes, gezien de kans groot is dat je naast je hond komt te zitten op de grond en naar je huisdier toe leunt. Bij rokken zijn leggings aangeraden.

Tip voor de heren: als je geen schoenen wenst te dragen in de studio, draag dan liever zwarte kousen dan witte sportsokken. Opvallend grote horloges beter ook uitdoen voor de fotoshoot.

Sommigen mensen gaan graag voor de fotosessie naar de kapper en laten eventueel hun make-up professioneel verzorgen. Dit is zeker geen must, maar als je hier voor kiest, ga dan voor een natuurlijk look. Vermijd in elk geval make-up met glitters, ga liever voor een matte finish zodat je reflecties in je gezicht vermindert (ook voor de mannen!). Heb je gekleurd haar, zorg er dan ook voor dat de wortels van je haar nog mooi gekleurd zijn.

Natuurlijk op de foto samen met je huisdier

Houding

Dieren moeten niet veel moeite doen om er goed uit te zien op foto, de baasjes daarentegen zijn zicht veel bewuster van de camera die op hen gericht staat en daar gaat het sneller fout. Hoe natuurlijker je houding en meer relaxed je op de foto staat, hoe mooier het eindresultaat. Er mag gelachen worden, maar forceer jezelf niet in een bepaalde expressie, want dat zie je meteen op de foto.

De mooiste foto’s krijg je als je zelf gaat zitten bij je hond. Beste is op je heup te zitten en met je benen naar één zijde. Vermijd gehurkt zitten, dat is voor niemand flatterend, en ga niet op je kniëen zitten, want dan lijkt het alsof je geen benen hebt.

Weet je niet wat te doen met je handen, aai dan je huisdier of laat je hand op je huisder rusten. Dit werkt altijd op foto omdat het weer een natuurlijke houding Is. Ga echter niet je huisdier in een houdgreep nemen of je vingers rond zijn nek leggen, gewoon een zachte aanraking is het beste.

Met al deze tips in het achterhoofd komt het zeker goed en gaan na de fotoshoot aan de slag met het bewerken van de foto’s zodat we je kunnen verrassen bij onze volgende afspraak: de viewing sessie