Hondenfotografie

Hondenfotografie is een vak op zich binnen de fotografie. Dieren zijn één van de moeilijkste onderwerpen om te fotograferen, omdat je ze niet helemaal kan sturen zoals een mens. Je hebt natuurlijk honden die perfect getraind zijn, maar de meeste honden zijn gewoon wat ze zijn: soms een bommetjes energie, een spring-in-t-veld, soms wat timide en bang voor vreemden, soms totaal relaxed en slaperig. Wens je leuke en mooie portretten van je favoriete viervoeter, dan kies je best een fotograaf gespecialiseerd in hondenfotografie. Hij weet hoe je honden, maar ook de baasjes moet aanpakken. Het is immers belangrijk, zeker in de fotostudio, dat de aandacht van je hond behouden blijft en dat je hond ook naar de camera kijkt. Dat is makkelijker dan het lijkt, want na een tijdje zal je hond misschien de interesse verliezen of door andere zaken afgeleid worden.

Daarom dat je voor hondenfotografie  bij Pretty Pets aan het juiste adres bent. We nemen ruim de tijd voor een fotoshoot in de studio of op locatie zodat je hond niet onder druk staat om snel mooi op de foto te staan. Uit ervaring weten we dat het eerste half uur meestal een kwestie van acclimatiseren is, zeker als je hond zich in een vreemde omgeving bevindt. We geven je viervoeter al de tijd  om kennis te maken met de fotograaf en de omgeving, zonder tijdsdruk en we voorzien voldoende pauzes om even te spelen of om een wandeling te maken (plaspauze voor de hond en baasje). Het is immers niet de bedoeling om 2 à 3 uur achter elkaar foto’s te nemen van je hond zodat deze op het einde gestresseerd is. Nee, bij hondenfotografie is veel geduld nodig. De pauzes voor je honden(en) zijn trouwens ook  handig om in de studio even van achtergrond of belichting te veranderen.

1 of meer honden

Zowel  in de studio als op locatie kan je één of meerdere honden van één gezin gelijktijdig laten fotograferen. Tot twee honden zijn in de prijs van een fotoshoot inbegrepen, maar een derde kan tegen een meerprijs ook. Heb je meer honden, dan moeten we bekijken of dit mogelijk is als je een hondenfotografie in de studio wenst, want dit is afhankelijk van de grootte en energie van je honden. Voor kleine pups zal het geen probleem zijn, maar vijf Weimaraners zal wat moeilijker worden. Op locatie meerdere honden fotograferen is makkelijker omdat er gewoon meer ruimte is en omdat ze ook makkelijker hun energie kwijt kunnen. Maar met hondenfotografie op locatie moet je natuurlijk weer rekening houden met het weer.

Snuffel zeker verder door de Pretty Pets site en als je nog vragen hebt, aarzel dan niet om ons te contacteren!

hondenfotografie
hondenfotografie zwitserse herder
hondenfotografie Tibetaanse Terrier